2 adag - hozzávalók:
§ 1 db avokádó
§ 1 db tojás
§ 1 gerezd fokhagyma
§ 1 fél citrom leve
§ bors ízlés
szerint
Pirítóssal vagy
tortilla chipshez mártogatósnak verhetetlen, kínálhatjuk olívabogyóval és friss
zöldséggel.
A tojást feltesszük
főni, forrástól számítva 10 percig.
Közben az avokádót a
hossza mentén felvágjuk, a magját kiszedjük. Egy kanállal kikanalazzuk a
héjából a húsát egy tálba (vigyázva a héjára, mert a tálalásnál még jól fog
jönni). Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha kész a tojás, akkor megpucoljuk, és
néhány percig hagyjuk kihűlni (ha félbevágjuk gyorsabban hül). Ha kihűlt a
tojás betesszük az avokádó és a fokhagyma mellé. Sózzuk, borsozzuk és jöhet a
botmixer, mellyel pár pillanat alatt pépessé varázsoljuk. Ezután a citromlevet
is a krémhez adjuk fokozatosan, a többi ízhez mérten kell végezzük (néha
kóstoljuk meg, hogy elég savanyú-e).
A végén még egyszer jól átkeverjük és végül a héjába visszatöltve tálaljuk és csírákkal díszíthetjük.
A végén még egyszer jól átkeverjük és végül a héjába visszatöltve tálaljuk és csírákkal díszíthetjük.
Isteni finom, úgyhogy
jobb, ha duplázod az adagot! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése