2016. október 22., szombat

Pizzás csiga recept

A pizzás csigám egy alaprecept tovább fejlesztett változata. Kezdetben gyúrtam a tésztát és magam készítettem a tölteléket, de idővel a napi munka utáni vendéglátások rávezettek erre a gyors és egyszerű megoldásra.
Végy egy leveles tésztát, egy saját készítésű vagy üveges pestot (bazsalikomos, paradicsomos), némi morzsolt kukoricát, apróra vágott sonkát, 10 dkg reszelt sajtot, továbbá bármit, ami még elképzelhető feltétként egy normál pizzán.
Nem hivatalos Aldi háziasszonyként, minden alapanyagot az Aldiban veszek, mert minőségben és árban is remek. (ez volt a reklám helye)
Tekerjük ki a sütőpapíron lévő leveles tésztánkat, kenjük meg a pestoval, szórjuk meg a kiválasztott kukorica, sonka és reszelt sajtunkkal. Ezután egy vágódeszkán vágjuk ketté úgy, hogy a tészta még mindig a sütőpapíron van. A két téglalapot külön a hosszabbik oldalától kezdve felgurítjuk míg nem egy hengert kapunk. (ekkor már a papírtól elválva 2. kép) A megmaradt sütőpapírunkat a tepsibe tesszük, a két hengert pedig a vágódeszkán 2 cm vastagságban felszeleteljük és a tepsibe helyezzük. Egy kis tojássárgával megkenjük, és ha még mindig sok időnk van és szeretjük a sajtot, akkor a tetejét is megszórhatjuk egyenként reszelt sajttal.
Előmelegített normál alul-felül sütő sütőben kb.170-180 C-on, 15-20 perc alatt készre sütjük.


1 megjegyzés: