2017. április 14., péntek

Fuerteventura - Kanári-szigetek

Egy tavaszi feltöltő pihenésre vágyva választottuk Fuerteventura szigetét. Mióta a Wizz 4-5 óra alatt odarepít, igen felkapott célponttá vált itthonról is.

A kiváló szálloda kiválasztásával nyugtáztuk, hogy ki se mozdulunk a hotelből, hisz, ahogy láttunk korábban képeket, a sziget hiányában van a növényzetnek.Ennek ellenére bejártuk a szigetet és nagyon sok érdekességre leltünk. (káprázatos videó)
Fuerteventura egyedülálló cukiság állománnyal rendelkezik, kis gyíkok, galambok és mókusok szigete, ahol bármilyen állat is legyen az, szívesen eszik a kezedből.
A tengerpartok változatossága lenyűgöző; fehér, fekete, szürke valamint sárga színárnyalatokban tündököl a szemcsés, homokos, köves és sziklás partok váltakoznak.A Fuerteventura jelentése - nagyon találóan - "szeles sziget" és tényleg kivétel nélkül mindig fúj, így a szeles vízi sportok kedvelői is (kitesurf, windsurf, surf, vitorlázás) szívesen töltenek időt a szigeten.

Érdemes autót bérelni, mert nagyon kedvező áron kaphatunk "szabadságot" a sziget feltérképezéséhez.
gasztronómia nyújtotta élményeket se hagyjuk ki, mert isteni seafoodot, fantasztikus tortillát és guacamolét ettünk a szigeten. Bátran ajánlom mindenkinek, kiváló úti cél!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése