2017. július 29., szombat

Egy kis szelet Montenegró...

A relaxbázisunkat, egy rejtett félszigetre, Zanjice-re helyeztük, ahonnan hajóval közelítettük meg állomásainkat a Kotori-öbölben. Júniusban a jó idő garantált, a víz még kellemesen hűsítő.
Kirándultunk Herceg Noviban, amit kifejezetten ajánlok, azoknak, akik szeretnek lépcsőzni.
A hegytetőn az óvárosi mesterművekkel és a várral találkozhatunk, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk.


Új, hazánkban még nem elterjedt növényfajokra leltem, úgy mint a "pom-pom növény" és a "szöszmösz virág". Szinte biztos vagyok benne, hogy hivatalosan is így nevezik őket.Volt még banánfa és a természetbe tökéletesen illő madáretető...Először csak kergettem, de aztán sikerült néhányszor "megfogni"a fényt ...


Egy izgalmas börtönszigetre (Mamula) is ellátogattunk, ami hamarosan hotellé alakul, de addig is a természet az Úr...A sziget a sirályok költőhelye, akik az óriási agávé kaktuszokról kémlelik a környéket és a látogatókat. A madárkák meglehetősen hevesen reagálnak, ha az ember túl közel merészkedik a kicsinyeikhez.

A tisztelettudóbb fiókák azért sorba rendeződnek, és szoborként viselkednek...A kikötők kulináris szépségeket rejtenek, melyeket kihagyni itt sem érdemes.


Budva óvárosa egy nagy ékszerdoboz, tele felfedezésre váró kincsekkel!+1 cukiság
Szerencsések vagyunk, mert ittlétünk alatt egy gigalepkét is vendégül láthattunk, sajnos nagyon sietett, így visszahívni már nem volt ideje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése