2017. október 16., hétfő

Tarcal + Tokaj = Kaland

Ősszel is érdemes kibújni az odúnkból, és új tájakat felfedezni. Néhány órára betekintést nyerhettünk a tokaji vidék kincseibe. 

Túránk Tarcalon kezdődött, ahol egy kiadós dombmászás után "Rio de Janeiro feeling" kerített hatalmába...A panoráma és a nyugalom megcsodálása után a domb túloldalán a tarcali bányatavat és élővilágát vizsgáltuk meg. A tó annyira tiszta, hogy még az édesvízi medúzák is megélnek benne. A tópartról egyet sem láttunk, viszont egy akkora bolyhos jószággal találkoztunk, amiről csak hosszas csodálkozás után tudtuk eldönteni, hogy nem kecske, nem kutya, hanem egy nyúl. A megdöbbenés hatására kép sajnos nem készült a nyusziról, helyette egy csiga látható ...
 🐰🐰🐰A kiadós séta és izgalmak után egy pohár helyi termelő borára vágytunk, hát útba vettük Tokaj városát... Nem volt konkrét kiszemelt célpontunk, így a belső hang Jenő bácsihoz vezetett, aki saját háza udvarán Pince Borozójában fogadott minket. 

 

Körbevezetett "pincerendszerén", ahol borgyűjteménye található és mesélt tartalmas életéről. Gyerekkora óta foglalkozik a borászattal, és ez a tudás érződik is a saját készítésű aszú és furmint borain... 🍷🍷🍷Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése