2018. február 13., kedd

Kincs, ami nincs .... vagy mégis?! - Pongo Pongo szigetén jártunk

Létezik egy varázstérkép, ami gyerekkorunk kedvenceinek (és talán felnőttkorunké is) Florida állambeli filmes helyszíneit rejti. Véletlenül fedeztem fel, amit most megosztok veletek is...


A térképet tanulmányozva elhatároztuk hát, hogy nekivágunk a zarándokútnak és azonnal repülőjegyet foglaltunk Miamiba. Hosszú várakozás után, végre eljött a nagy nap, mely 12 óra utazást rejtegetett.

A megérkezés és egy gyors alvás után, célba vettük Pongo Pongo szigetét (Key Biscayne, Bill Baggs Cape Florida State Park)!

Kis emlékeztető hőseink élményeiről:Akárcsak a filmben a víz tiszta, a homok fehér, a pálmafák igaziak és valóban szanaszét hevernek a kókuszdiók. Anuluval ugyan nem találkoztunk, de az élővilág bámulatos.... Jöjjenek a képek!

 7 megjegyzés:

 1. Hali :)
  Lehetne egy Google terkep ahol be van jelolve a pontos hely :)
  Itt vagyok miamiba es nem keresgetnem ha tudnam pontosan !
  Usb. Raul :)

  VálaszTörlés
 2. Hely: Bill Baggs Cape Florida State Park, 1200 Crandon Blvd, Key Biscayne, FL 33149, Egyesült Államok

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ott egy park van, de a filmben azt mondták hogy megfogadják hogy senkinek se mondják el hol található pongo pongo az eddigi felfedezetlen sziget,de akkor már nem felfedezetlen hanem felfedezett?Kérlek válaszolj mindenre🙏🙏🙏🙏🙏🙏

   Törlés
  2. A film végén csak azt állítják, hogy Pongo Pongo érintetlen szigetén forgattak, és megígérték, hogy titokban tartják a pontos helyét (ezzel akarták fenntartani az érdeklődést és a titokzatosságot). Az egzotikus sziget úgy volt beállítva a történetben, hogy Japán és az Egyesült Államok között fekszik, és a második világháborúban komoly harcok folytak azért, hogy kinek a fennhatósága alatt álljon. Az igazság az, hogy Bud Spencer és Terence Hill a forgatás alatt egy tapodtat sem mozdult Floridából. A lakatlan szigetes felvételeket ugyanis az Atlanti-óceánon forgatták – egészen pontosan a Key Biscayne szigetén található nemzeti park strandján, amit egy autóút köt össze Miami városával, és kb. 5 km-re található Miamitól. Érdekesség még, hogy Pongo Pongo szigete valóban létezik, annyi különbséggel, hogy nem felfedezetlen, és a Csendes-óceán közepén található. Valójában Amerikai Szamoa fővárosa, a neve pedig Pago Pago, ami a Pongo Pongo névnek felel meg.
   A II.világháború idején az amerikaiaknak hadibázisa is volt itt.
   Ennek ellenére a filmet (spórolási megfontolásból) a Floridához közeli Key Biscayne-en forgatták. Forrás: Wikipedia/angol és magyar nyelvű oldalak.

   Törlés
  3. https://www.google.com/maps/place/Bill+Baggs+Cape+Florida+State+Park/@25.7434406,-80.3147892,11.5z/data=!4m5!3m4!1s0x88d9ca4639c7a34f:0xa9161e53810d606a!8m2!3d25.6757987!4d-80.1602379

   Törlés
 3. attól tartok nem az a aziget lesz a pongo pongo amit megadtak

  VálaszTörlés